Persoonlijkheidstypes die bij mij aansluiten

Persoonlijkheidstypes

aansluitend bij mijn score (volgorde van afnemende aansluiting):

Illustratie bij type the advocate
Stil en mystiek, maar toch enorm inspirerende en onvermoeibare idealisten.”
De “advocaat”
– INFJ

“Het INFJ-type drukt een stempel op de wereld. Als diplomaten (NF) hebben ze een aangeboren idealisme en moraliteit, maar wat hen bijzonder maakt is hun bijkomende Plannende (J) eigenschap. INFJ’s zijn niet stilzittende dromers, maar mensen die in staat zijn om concrete stappen te zetten om hun doelstellingen te behalen en een duurzame positieve impact te maken.”

illustratie bij type the defender
“Zeer toegewijde en warme bewakers, die altijd klaar staan om hun geliefden te verdedigen.”
De “verdediger”
– ISFJ

“Het ISFJ-type is vrij uniek, aangezien veel van hun kwaliteiten de definities van hun individuele eigenschappen trotseren. Alhoewel ze de op Principes-gerichte (F) eigenschappen bezitten, hebben ISFJ’s uitmuntende analytische vaardigheden. Ondanks dat ze Introvert (I) zijn, hebben ze goed ontwikkelde sociale vaardigheden en robuuste sociale verhoudingen, en ondanks dat ze tot het Plannende (J) type behoren, staan ISFJ’s vaak open voor veranderingen en nieuwe ideeën.”

illustratie bij type the logistician
Praktische en op feiten gerichte individuen, waarvan de betrouwbaarheid niet betwijfeld kan worden.”
De “logisticus”
– ISTJ

“Hun kenmerkende karakteristieken zijn integriteit, praktische logica en onvermoeibare toewijding, en deze maken ISTJ’s de ruggengraat van vele families, evenals organisaties die tradities, regels en normen hoog in het vaandel hebben staan, zoals advocatenkantoren, regelgevende instanties en defensie. Mensen met het ISTJ persoonlijkheidstype houden ervan om de verantwoordelijkheid voor hun acties te nemen en zijn trots op wat ze doen. Wanneer ze naar een doel toewerken, zetten ISTJ’s zich volledig in om iedere relevante taak met precisie en geduld af te ronden.”

“Architect” - INTJ (-A/-T) Imaginative and strategic thinkers, with a plan for everything.
Verbeeldingsrijke en strategische denkers, die overal een plan voor hebben.”
De “architect”
– INTJ

“Het is eenzaam aan de top, en als één van de zeldzaamste en meest capabele typen, weten INTJ’s dit maar al te goed. Het is vaak lastig voor ze om gelijkgestemde mensen te vinden, die in staat zijn hun onophoudelijke intellectualisme en hun uitgedokterde manoeuvres bij te houden. Mensen met het INTJ persoonlijkheidstype zijn verbeeldingsrijk maar besluitvaardig, ambitieus maar besloten, enorm nieuwsgierig, maar ze verspillen hun energie niet.”

(illustraties en beschrijvingen overgenomen van https://www.16personalities.com/nl)