Eigen website (2016)

Deze website heb ik in het najaar van 2016 voor mezelf gemaakt. Ik heb daarvoor een kant-en-klaar WordPress ‘theme’ gebruikt (en via het CSS ook nog enige aanpassingen gemaakt in de lay-out). Het was een project waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

De site was in eerste instantie bedoeld voor mogelijke werkgevers, als aanvulling op mijn CV. Op een gegeven moment haalde ik een freelance opdracht binnen en kwam er een tweede doel bij: mogelijke nieuwe opdrachtgevers van informatie voorzien. Dit is een recente ontwikkeling, dus ik moet nog een keer doordenken welke aanvullingen de site het het oog op dat doel wellicht kan gebruiken.

Proces van heroriëntatie

Kern van de site is een uitgebreid portfolio. Wellicht te uitgebreid – er zit in ieder geval meer in dan nodig is voor bovengenoemde doelen. Dat komt doordat het proces van het maken van deze site voor mezelf nog een ander doel diende: een heroriëntatie op mezelf en mijn loopbaan, ingegeven door mijn besluit om de wetenschap te verlaten.

Geïnspireerd door het TED-praatje van Emilie Wapnick over ‘multipotentialite’ of renaissancemens zijn, vond ik het nodig om dit grondig te doen en ook terug te grijpen op mijn jeugd, studententijd en vroege werkervaring. Tijdens het maken van de site heb ik zitten schuiven met verschillende manieren om mijn vele ervaringen en interessegebieden te ordenen tot een zinvol geheel.

Portfolio als ‘extern geheugen’

Het resulterende portfolio dient ook als mijn eigen ‘externe geheugen’, waaruit ik specifieke onderdelen met mensen kan delen als dit van pas komt. Het is geen standaard sollicitatiesite, maar juist wel heel erg ‘mij.’ Dat geldt ook voor de veelkleurige achtergrond die ik gekozen heb. Volgens sommige mensen te druk, voor mij drukt deze prima uit wie ik ben.