site logo

Ilse Oosterlaken

All-rounder in de academische wereld

Onderzoekswebsites | Wetenschapscommunicatie | Academische Ondersteuning

Onderzoekswebsites
Wetenschapscommunicatie
Academische Ondersteuning

Productie introductiefilmpje TU Delft als projectleider ‘water mining’ (2020)

‘Water mining’ is een project met een EU subsidie van 17 miljoen euro, dat gericht is op het demonstreren van innovatieve oplossingen voor waterbeheer. Het publiek-private consortium bestaat uit 38 publieke en private partners en 4 gelieerde derde partijen in 12 landen. Het wordt geleid door de Technische Universiteit Delft (TU Delft).

Op 26 en 27 oktober vond de openingsconferentie met alle projectpartners plaats. Vanwege de coronamaatregelen werd dit georganiseerd als een digtaal evenement, en werd alle partijen gevraagd een filmpje te produceren om hun organisatie en teamleden te introduceren.

Mij werd gevraagd om het filmpje te maken waarmee TU Delft zichzelf introduceert als projectleider – het resultaat staan bovenaan deze pagina. Vanwege het specifieke gebruiksdoel van het filmpje wordt niet uitgelegd wat het ‘water mining’ project nu eigenlijk inhoudt; daar is de doelgroep mee bekend.

Het concept, script en de montage zijn door mij verzorgd. Omdat ik de opdracht pas enkele weken voorafgaand aan het evenement kreeg, en vanwege de coronamaatregelen, heb ik in overleg met de opdrachtgever de pragmatische beslissing genomen om:

  • gebruik te maken van ondertiteling om het verhaal te vertellen, in plaats van het inhuren van iemand om de tekst uit te spreken;
  • gebruik te maken van bestaand beeldmateriaal dat geleverd werd door verschillende samenwerkingspartners en onderdelen van de TU Delft, in plaats van zelf te filmen.