site logo

Ilse Oosterlaken

All-rounder in de academische wereld

Onderzoekswebsites | Wetenschapscommunicatie | Academische Ondersteuning

Onderzoekswebsites
Wetenschapscommunicatie
Academische Ondersteuning

Redactieslag narratief + beschrijvingen projecten + webpagina ‘Responsible Innovation & the SDGs’ (2018)

In 2017-2018 liep er aan de TU Delft een pilot voor een onderzoeksprogramma over Maatschappelijk Verantwood Innoveren (MVI) en de zogenaamde ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ van de VN. Dit pilotprogramma werd gefinancierd door de gemeente Den Haag. Ik heb op de volgende manieren bijgedragen aan het programma:

  • Prof. Jeroen van den Hoven schreef het overkoepelende narratief, Den Haag in de 21ste Eeuw; Verantwoorde innovatie voor duurzame vrede, internationale rechtsorde en mondiale gerechtigheid. Deze tekst heb ik grondig geredigeerd en voorzien van een aantrekkelijke lay-out. Zo heb ik onder meer tussenkopjes en quotes ingevoegd op de manier zoals ik dat ooit geleerd heb in mijn minor journalistiek.
  • Het pilotprogramma bestond uit een 13-tal exploratieve onderzoeksprojecten, die ieder resulteerden in een door wetenschappers geschreven ‘issue paper’. Van ieder van deze papers heb ik een samenvatting geschreven. De samenvattingen vormden een aanvulling op het narratief en zijn opgenomen in een programmaboekje.
  • Op de WordPress website van het Delft Design for Values Institute heb ik een uitgebreide pagina over het pilotprogramma gemaakt, met bijvoorbeeld het narratief en projectbeschrijvingen.
  • Tijdens het slotevenement van dit programma heb ik een sessie gemodereerd.

Eerder had ik als (freelance) onderzoeker zelf ook al het issue paper voor een van de pilotprojecten geschreven, namelijk ‘Responsible Innovation for Legal Empowerment; An Exploration Towards a Research Agenda‘.