Wat ik bied & zoek

Wat ik bied

Dit is wat ik te bieden heb:

Mensen die me aanbevelen op LinkedIn zeggen onder meer dat ik pro-actief, toegewijd, vindingrijk, en goed georganiseerd ben, oog voor detail heb en veel ballen tegelijk in de lucht kan houden.

Wat ik zoek

De volgende aspecten hebben mijn aandacht bij het kiezen van mijn activiteiten en projecten:

Een diversiteit aan taakgebieden

Dit zijn de taakgebieden die in mijn vorige functies als all-round coördinator terug kwamen:

  • interne en externe communicatie (nieuwsbrieven, jaarverslagen, website)
  • inhoudelijke ondersteuning van een management team / bestuur
  • organisatie van interne en externe evenementen
  • opzetten/verbeteren van administratieve processen
  • schrijven van beleidsnotities en subsidieaanvragen.

Dat betekent niet dat andere taakgebieden niet welkom zijn – integendeel, als type ‘eeuwige student’ leer graag nieuwe dingen! Deze wens betekent ook niet dat een baan met iets minder afwisseling niet geschikt voor me is – als het bijvoorbeeld tijdelijk of deeltijd is, of de baan op andere aspecten goed scoort, is dat ook prima.

Een element website en/of 'schrijven'

In al mijn functies als all-round coördinator was ik verantwoordelijk voor het opzetten en vervolgens up-to-date houden van een website. Deze websiteprojecten heb ik altijd een van de leukste onderdelen van het werk gevonden. Het is de combinatie van vormgeving, techniek en tekstschrijven die me zo aanspreekt. In de komende jaren wil ik mijn schrijfvaardigheid naar een nog hoger niveau brengen. Als dit dus onderdeel maakt van de taakgebieden van de vacante functie, dan heeft deze zeker mijn bijzondere interesse.

Veel eigen verantwoordelijkheden

Ik ben een introvert persoon. Wellicht dat ik daarom ook graag regelmatig individueel aan zaken werk en graag duidelijk mijn eigen verantwoordelijkheden heb. Wel zoek ik waar nodig altijd contact met anderen voor nieuwe input of even ‘sparren’ (zie ook deze aanbeveling). En in mijn ‘werkrol’ zoek ik sociale groepsinteractie altijd op wanneer deze funtioneel is.

In mijn laatste coördinatiefunctie, bij de PPE bachelor / het John Stuart Mill College, was ik veel bezig met het afstemmen van de bijdragen van mensen die werkzaam waren bij diverse ondersteunende diensten. Die afstemming met allerlei mensen was ook essentieel voor de conferenties die ik georganiseerd heb. Het is bevredigend om er voor te zorgen dat alle lijntjes goed bij elkaar komen. Ik vind het echter ook heel leuk om ‘met mijn handen in de modder’ te zitten en zelf aan de slag te gaan om iets uit te zoeken of te realiseren.

Bijdragen aan het algemeen belang / iets 'groters'

Een van de leuke dingen aan mijn functies als coördinator in de door-/opstartfase van initiatieven/organisaties was samen met een groep mensen werken aan iets groters waar je allemaal in gelooft, iets dat een bijdrage levert aan het algemeen belang of de samenleving als geheel. Dat stimuleert.

Iemand suggereerde onlangs dat de consultancy branche wellicht iets voor mij zou zijn, gezien mijn behoefte aan afwisseling en mijn leergierigheid. Wellicht, maar mijn beeld daarbij is toch ook dat van ‘snel binnen, snel weer weg’ en daarmee een beperkte betrokkenheid. Ik vind het leuk om initiatieven in de loop der tijd te zien groeien.

Nieuwe dingen leren

Als type ‘eeuwige student‘ beleef ik veel plezier aan nieuwe dingen leren. Dat kan van alles zijn. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om kennis te maken met een nieuwe branche, zoals de uitgeverswereld. Maar ik leer ook graag nieuwe vaardigheden. Zo zou ik bijvoorbeeld best meer willen weten over kwaliteitsmanagement en de technische aspecten van websites.

Ik leer snel, zodat ik de investering voor de werkgever relatief beperkt blijft. Leren hoeft uiteraard niet perse formeel te zijn, on-the-job mag ook. Wat ik leer hoeft ook niet perse een precies omschreven object te hebben. Zo heb ik in mijn all-round coördinatieprojecten ook veel geleerd van directeuren/voorzitters  die me als klankbord gebruikten of veel achtergrondinformatie met me deelden over wat er speelde in de organisatie.

En het is ook al mooi om in een omgeving te zitten waarin je regelmatig in aanraking komt met nieuwe onderwerpen en interessante debatten. Dat maakt de universiteit zo leuk als werkgever. Zo staat een Coursera-vak in politicologie op mijn verlanglijstje sinds ik voor de bacheloropleiding Philosophy, Politics and Economics gewerkt heb.

Opstartfase zodat ik nog veel vorm kan geven

De banen als coördinator in de door-/opstartfase van initiatieven/organisaties hebben me altijd veel plezier en uitdaging gegeven. Ik hou er van dat dit een fase is vol nieuwe mogelijkheden en open vragen, waarin mijn rol dan is om er, als spin-in-het-web, voor te zorgen dat zaken praktisch in orde komen en ideëen concrete invulling krijgen.

Volgens een persoonlijkheidstest val ik in het midden van de uitersten van realistisch (S) versus intuïtief (N). Mensen met een realistische inslag zijn gericht op praktische zaken en het nu, mensen met een intuïtieve inslag op ideëen en toekomstmogelijkheden. Wat mij motiveert is helpen iets te creëren wat er eerst nog niet was.

Mijn pro-actieve, vooruitkijkende houding wordt genoemd in meerdere aanbevelingen die ik via LinkedIn ontvangen heb, maar tegelijkertijd ben ik pragmatisch en zorg ik dat zaken ook concreet geregeld worden. In één van deze aanbeveling wordt het als volgt geformuleerd: “She really made things happen.”

Deeltijd zodat het combineerbaar is

Hoe leuk ik mijn onderzoek ook vond, het werkte het best als het niet fulltime was en ik er meer pragmatische dingen naast had. Naast mijn promotieonderzoek organiseerde ik bijvoorbeeld de de HDCA conferentie 2011, en tijdens mijn eerste postdocproject was ik ook coördinator van de OZSW. En hoe leuk ik mijn functies als all-round coördinator ook altijd vond, ik had ze nooit full-time willen doen – dan zou ik bijvoorbeeld de intellectuele uitdaging gemist hebben.

Terugkijkend naar mijn studententijd vond ik het leukste de vrijheid om van alles en nog wat te combineren (leuke keuzevakken naast het verplichte programma en een mix aan extracurriculaire activiteiten) en de afwisseling die dat opleverde. Die afwisseling en vrijheid zoek ik nog steeds. Daarom sta ik open voor een deeltijdbaan, die ik vervolgens kan combineren met een heel ander soort deeltijdbaan, freelance werk of ‘persoonlijke projecten’.

Heb je een (freelance) klus / project waar ik mogelijk aan kan bijdragen?
Een vacature die wellicht aansluit bij wat ik bied en zoek?

Of het nu iets voor kortere of langere tijd, voltijd of deeltijd is: neem vrijblijvend contact met me op.

Kan ik jou en je organisatie helpen?

Heb je een pro-actieve, all-round coördinator voor de opstartfase van een nieuw initiatief nodig?

Een project waarin een organisatietalent met goede schrijfvaardigheden en kennis van WordPress websites van pas komt?

Een bestuur of management team dat behoefte heeft aan inhoudelijke en/of procesmatige ondersteuning op niveau?

Iemand met ruime ervaring in hoger onderwijs en wetenschap en een multidisciplinaire achtergrond?